Orice peripeţie are rezolvare

Pentru mine maşina e în regulă dacă are toate roţile la locul lor, are schimbătorul de viteze funcţionabil, pedalele în bună stare şi dacă toarce când cheia de contact îi zice bună dimineaţă. Simplu şi la obiect.

Aşa s-a întâmplat şi într-o zi de sâmbătă, când am plecat împreună cu părinții în prima excursie în nordul Moldovei. Lipsa indicatoarelor, entuziasmul nostru ca ajunsesem acolo și puteam revedea oameni dragi, au fost suficiente pentru a ne rătăci. Încet, încet, mergând noi așa veseli, către Putna, ne trezim că citim pe o bornă kilometrică:Chişinău. Brusc toată veselia noastră a înghețat ca în ” Ice age „. Eram într-o zonă total necunoscută. Am avut şi „norocul” să alegem o rută puţin circulată. Am zis că aşa ne putem bucura în linişte de peisaje, de drum, fără prea multe claxoane, frâne, întreruperi datorate reparării de drumuri. Na, acum descurcă nene încurcătura! Am coborât din maşină şi am încercat să ne dăm seama cam pe unde suntem faţă de Putna. Ba ne ghidam după soare, ba după bornele kilometrice care au fost pe drum. Asta presupunând că le-am şi văzut.

La un moment dat, tata a luat hotărârea: ” Ne întoarcem pe drum, până vedem un indicator către Putna. ” Zis şi făcut. Intre timp sună vărul meu:
– Ce faceţi văruţă? Cum e la Putna?
– Nu ştiu!
– Cum nu ştii? Păi nu acolo aţi zis că mergeţi?
– Păi ba da, dar aproape am ajuns la graniţa cu Moldova.

O linişte profundă se auzea în casca telefonului şi apoi un hohot de râs puternic
– Păi, mai văruţa s-a stricat Gps-ul?
– Care Gps?
– Cum care Gps? Ăla din navigaţia multimedia din maşină!
– Stai că m-ai pierdut! Eu nu ştiu să avem aşa ceva. Lăcrămioara nu e hi-tech ca Black Beauty a ta.
– Acum o săptămână, nu m-ai sunat tu că vrei să o upgradezi pe Lăcrămioara? Să o faci cea mai tare din parcare.? Nu ţi-am spus să iei legătura cu cei de la Edotec.?Sunt oameni serioşi.Ţi-am zis că au peste 3500 de articole în stoc, sisteme navigaţie multimedia pentru orice tip de maşină. Toate produsele sunt testate. Iţi acordă şi suport tehnic. În două zile sunt la tine la uşă si ţi-l montează ei, ca să fie siguri că nu faci vreo boacănă demnă de povestit nepoţilor, ca asta de acum. Ce ai făcut? Nu ai vorbit cu ei?

edotec_mic-300x300

– Păi… nu! Am zis că îmi pun sistem de ăla de care zici tu, dar a apărut posibilitatea de a face excursia asta acum. Nu am mai stat după comenzi. Mai târziu nu mai puteam!
– Off! Dacă acum îl aveai instalat,  nu mai aveai probleme. Are gps inclus, hărţi, te putea ghida perfect. Modul GPS e de înaltă precizie, recepţionare rapidă si stabilă a semnalului, pornire în doar o secundă. Navigarea inteligentă prin intermediul asistentei vocale te ajută să conduci mai în siguranță. Are funcţia de trafic în timp real, oricând si oriunde, planificarea călătoriei din timp, partajarea rapidă și uşoară a informaţiilor legate de locaţie cu rudele și prietenii, inclusiv prin aplicaţii de tip Waze. Acum te plimbai pe unde a călcat Ştefan cel mare! Nu vă mai rătăceaţi decât dacă voiaţi.
– Uff! Acum chiar mi-e ciudă.
– Stai aşa, că am intrat pe site-ul lor! Am văzut că au montaj pe tot teritoriul ţarii. Oriunde te-ai afla. Trebuie doar să plasezi comanda şi adresa de livrare şi să te programezi la montaj Poţi plăti în rate. Produsul are garanţie 24 de luni şi ai drept de retur. Ce zici?

 


– Ce să zic?! Normal că vreau. Dar nu ştiu dacă am semnal să pot intra pe net.
– Pun eu comanda, tu spune-mi ce adresă să pun. Şi ce sistem de navigaţie auto vrei.

I-am dat adresa, unde urma să fim cazaţi a doua zi, după ce plecam de la mătuşa. Am ales un sistem navigaţie dedicată cu gps pentru BMW.  Are radio, touchscreen capacitiv de 7″, bluetooth pentru carkit, usb player, sd card şi dvd auto. Funcţionează pe sistem Android.

Nu mai aveam de gând să aştept până ajungem acasă. O aventură era de ajuns. După ce mi-a ajuns coletul, am vorbit cu cei de la Edotec să mă programeze pentru montaj. Am stabilit de comun acord ziua şi ora pentru programare. Nu a durat mult şi navigaţia auto era montată.

După câteva zile i-am dat telefon vărului meu din maşină:

– Ghici de unde te sun?
– Nu ştiu!  Mi-e şi frică să te întreb!
– Din maşină, în timp ce conduc. Avem sistemul multimedia. Acum te pot suna de pe drum. Preia comenzile direct pe volan, deoarece are conector I-BUS şi pot fi atentă la drum. Aaaa, am stabilit ruta, am introdus-o în memorie şi acum conduc liniştită. NU mai există riscul să ajung la vreo graniţă.

bmw_seria3_e46

Am început să râdem amândoi.
– Are un ecran capacitiv multi-touch cu un timp de răspundere rapid. Ecranul raspunde îndată la orice punct, rând sau tragere. Am cam tremurat la prima folosire…Nu eram obişnuită.
– Ei ca de obicei!. Aşa faci tu! Te temi să nu strici ceva!
– Da! Stai aşa ,că ne oprim, să preia tata caii putere.
– Hai, mai zi-mi despre navigaţia asta!
– Claritatea imaginii este foarte mare.
– Păi da, deoarece are rezoluţie mare. Aşa-i?
– Da, 1024*600px
– Ştii că ţi-am spus că o rezoluţie mare, înseamnă claritate! Ce sistem Android are?
– Hmm.. 4.4.4. Cu un cip puternic încorporat. Hard disk de 16 Gb şi ram de 1 GB. Sistem de operare dual. Nu mă întreba încă, dacă l-am încercat. Are o redare video superbă! Ne pot opri pe drum la punctele unde se repară, că nu mă mai supăr. De fapt, de când conduce tata eu cu restul trupei ne uităm la film. Să vezi ce bine se vede Nea Mărin cu Veta lui. Pe urmă vom vedea un concert, aşa mai soft, să nu deranjăm şoferul.  Că tot veni vorba de concerte, are o radare audio excelentă. Putem să ascultăm datorită egalizatorului în orice stil vrem: pop, rock, jazz. Aaa, mi-am instalat şi o aplicaţie din Android Market.
– Stai, lasă-mă să ghicesc… e-book, nu?
– Hi, hi ce bine mă cunoşti!.
– Văruţa, te las. E o ştire foarte importantă la tv, care are legătura şi cu munca mea.
– Zi-mi canalul, să mă uit şi eu!
– Păi… are şi tv digital inclus? Nu mai ştiu!
– Normal ,că da! Păi, ori tot, ori nimic! Ştiu, ştiu, mă pornesc greu, dar când o fac să te ţii nene.
– Ok!. Uită-te pe postul de ştiri, care îţi place ţie mult. Încă ceva! Unde mergeţi acum?
– Uite acum, o parchează tati pe Lăcrămioara cu spatele, că avem şi sistem de parcare inteligent care activează camera de marşarier, pe strada ta! Ce, credeai că scapi să nu te strângem în braţe de ziua ta?

De la o aventură, pe plaiuri moldave, maşinuţa noastră a devenit hi-tech datorită profesionalismului celor de la Edotec şi a ajuns pe tărâm spaniol:)

Acest articol a fost scris pentru Superblog 2016.

sursa foto: http://edotec.ro/

8 gânduri despre „Orice peripeţie are rezolvare

  1. Super aventură……dar nu ar fi fost rău să ajungi şi în Chişinău…..măcarr pentru un plin de combustibil. Au preţuri foarte comvenabile. Şi când îmi faci o vizetă şi mie?

  2. Eu folosesc gps-ul de la telefon, dar mă cam baga în ceată. mai ales când mă sună cineva. Îmi voi nota adresa celor de la EDOTEC! Mulțumesc pentru idee și… succes să ajungi… unde vrei tu!

  3. Ce ai fi facut fara domnul gps, te tot duceai si nici tu nu stiai pe unde. Vezi daca nu ai presorat cu cenusa in urma ta? 🙂 e foarte comica aceasta calotorie…..

Lasă un comentariu