Mir

Ziua se revarsa peeste el si ea. Un nou inceput. Acel inceput de zi in care ai sentimentul ca lumea a luat o pauza din tot si toate si respira. Doar atat, respira nimic mai mult.

Se ridica lenes de pe scaun in timp ce o privea si tacea. Pana si gandurile ii taceau. Era un ritual nespus dar stiut cumva in acea tacere. Simtea ca si cum timpul s-ar fi scurs mai incet si s-ar fi rescris tot ce trebuia sa fie trait altfel. Era ca si cum pana atunci o mazga ar fi acoperit frumusetea lumii. In acea dimneata insa soapta ei o ridica si ii arata ca exista frumos si calm. Isi regasea privind-o normalitatea linistii din fiecare secunda, caci pana la urma si-a dat seama ca si viata are nevoie de odihna,de respiratie si inspiratie la viteza normala.

Stia ca acolo si atunci isi recastiga normalul fara a se mai feri de el. Regasea acea punte intre A fi si Amin. Era o zi de Duminica si simtea cum fiecare Duminica pierduta venea si se asezsa cuminte in sufletul lui, tamaiata de linistea ce se revarsa.

Ar fi vrut sa o cuprinda si sa o poate tine asa o viata. Sa se aseze in fata ei si sa o priveasca, sa o asculte cum ii sopteste ceva si ii picura in suflet bucurie si liniste. Cu cat nesat le-ar fi sorbit si apoi si-ar fi miruit sufletul cu ele. Sa ii fie mereu Duminica in suflet.

De undeva, nu stia de unde se auzea o intrebare: ¨Ce faci, suflete? ¨

¨ Sorb marea si cerul laolalta si ma mirui.¨

Zambea si stia ca de atunci timpul isi va fi regasit cadenta sufletului tihnit. O cuprindea cu privirea ca sa o tina mereu in minte si in inima

.

4 gânduri despre „Mir

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s