Franturi de ganduri

In ultima perioada se pare ca desi am incercat, tot ce se intampla si-a pus amprenta pe fiecare dintre noi. Eu una simt ca ceea ce eu numeam joaca cuvintelor imi e mai distanta. Desi in mine, ca in fiecare de altfel, sunt salasuite multe emotii, trairi care asteapta sa prinda forma si sa fie spuse intr-un fel sau altul. Si totusi undeva s-a blocat ceva.  Poate toate aceste clipe, luni de¨ ce si cum va fi¨, de privit lumea in alt mod decat cel in care eram obisnuiti, ne-a fortat oarecum sa dam vietii, emotiilor alta dimensiune, sa apreciem mai mult ceea ce avem. Sau asa ar fi trebuit.  Zic, ar fi trebuit, pentru ca din pacate, asa cum se intampla de cele mai multe ori, uitam ce avem langa noi si cat de binecuvantati suntem.

Ne lasam prinsi in tumult de trairi ce  ne asalteaza si ne pierdem.  dar, vine o clipa cand ceva sau cineva ne smulge din tornada vietii si incearca sa ne reaseze in firescul nostru. Atunci, desprinsi din negura ce nu e a noastra, reincepem sa  invatam conjugarea lui a trai, a iubi si a darui. Acesta e,pot spune, triunghiul lui a fi.  E ceea ce are puterea de a ne ajuta sa lasam in noi ferestra deschisa spre lumina, sa cautam si sa ne regasim asa cum stim ca putem fi. Pentru ca, da, fiecare dintre noi stie ca poate fi sprijin, dar, iubire.

Totul e   alegerea noastra.  Noi alegem cum reactionam, ce facem, ce primi si ce daruim si cum vrem sa fim. E liberul arbitru dar si o responsabilitate. Pentru ca ceea ce alegem, sa facem, sa zicem, nu ne afecteaza sau influenteaza doar pe noi. Cand ne vom aduce aminte de asta, atunci totul va fi asa cum trebuie, pentru ca ne vom aduce aminte ca si inima are memorie si stie cum sa iubeasca, chiar daca noi mai avem zile in care uitam. Ea nu uita.

 

 

3 gânduri despre „Franturi de ganduri

 1. Am ajuns să nu mai citesc postări cu şi despre. Mi-e frică, mă crezi? Şi am nevoie de cuvinte blânde şi rânduri frumoase şi pline de lumină, aşa cum sunt ale tale. Stau în colţisorul în care ştiu că nu muşcă din suflet cuvintele aruncate.
  Sigur, nu scap de tot, dar fac tot ce pot să evit. Că mă doare răutatea.
  Să ai grijă de tine. Te îmbrăţişez!

  1. La fel si eu. Daca le citesc sau aud ma pun intr-o stare care nu imi e specifica. Da, nu avem cum sa scapam de tot, dar cand simt ca e prea mult, ma duc inspre oamenii care stiu sa ma faca sa zambesc si care imi arata ca inca exista bine, frumos si calm. 😊
   Multumesc, Potecuta pentru tot. Si tu sa ai grija de tine. Te imbratisez🤗🤗🤗🤗

 2. Liberul arbitru a fost, este si ramâne înca o iluzie pentru orice femeie originala, naturala, onesta, cinstita si iubitoare de valori autentice elevate sufleteste si spiritual, deoarece patriarhatul milenar, niciodata în istoria milenara al vietii relatiilor rational-sentimentale dintre barbat si femeie nu a fost egalitate absoluta (echilibru) între cele doua entitati magnifice, geniale, paradoxale, de genul M & F, exceptând perioada extrem de scurta în care Mântuitorul Iisus Hristos, a demonstrat ca femeia are nevoie de iertare, iubire adevarata neconditionata, sacrificatoare, fara judecati/prejudecati, si ca toti misoginii barbati, sunt mult mai pacatosi si vinovati de raul milenar universal de pe întregul Pamânt.
  O dupa amiaza sublima, senina, învesmântata cu bucurie, pace, fericire si Lumina Divina, draga Laura !

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s