Cum e in lume?

Îmi odihneam privirea aseară pe un nor alb ca inocența şi un gând sprijinit pe un semn de întrebare îmi dădea tarcoale neastâmparat.

„Cum e azi în lume?”

„E freamăt mare. Doar suntem miliarde.”

ganduri-negative-ilustratie-femeie-in-costum„Cum e azi în lume?”insita el.

„E amalgam. E o înrâurire de lacrimi si zâmbete, de scrâşnet de dinți şi mângâieri, de împiedicări, căderi şi ridicări.

Sunt oameni care uită bucuria sau care au sufocat-o fără să vrea cu atatea oftaturi, lacrimi, întrebări . Iar alții ce o trăiesc din plin. Nu caută miloane sau miliarde de motive pentru a trăi bucuria. E de ajuns ca SUNT. Şi că pot fi, aşa cum e semnul de intrebare pentru tine, gandule, un sprijin pentru ceilalți semeni atunci cînd paşii li se împiedică sau sufletele li se sfărâmă.

În ciuda a tot şi toate ce le sunt atârnate greu de suflete oamenii încă visează. Înca întind aripi zorilor lor şi mulțumesc Tatalui.

Da, fiecare are un zor de zi care e doar al său. Îi bate in gene si îi fură visele, le cerne iar Lumina-lui-Dumnezeupe cele frumoase le înalță ca sa devină visuri şi apoi realitate. Lângă fiecare pune si ruga nopții şi a diminetii.

Cum e în lume? Forfotă, mare forfotă. Sunt miliarde de paşi care işi caută cărarea spre Undeva. Un Undeva cert sau ambigu, depinde de cel ce face paşii si de căt si ce anume a înteles el din menirea sa. Ne mişcăm fiecare in felul său, mai rapid, mai lent, spre interior pe care vrem să îl modelăm sau spre exterior pe care vrem să îl reclădim, să il facem poate mai bun.

E zumzet mare în lume. E un concert de miliarde de voci şi suflete. Uneori e calm ca o peisaj-cu-căraretoropeală de vară , alteori e agitat ca un rauleț tânar ce aleargă cu viteză pe văi de munte.

îmi pare ca e o foame în lume, dar nu trupească. Ci sufletească Sau poate mi se pare…

Aşa e in lume, gândule.

E frumos, e si urât uneori. E veselie dar şi tristețe. Dar e Credintă şi Sperantă, în fiecare zori de zi. ”

Gândul s-a sprijinit în semnul mirării şi mi-a şoptit să pun acest rîulet de idei aici, bucuros fiind de ce a provocat întrebarea lui. Voi ce părere aveți?

7 gânduri despre „Cum e in lume?

  1. Eu zic că ai făcut bine că ai ascultat de şoptirea lui şi că el a făcut bine că te-a întrebat şi te-a îndemnat să ne laşi şi nouă răspunsul.
    Că printre miliardele de paşi, e nevoie de astfel de bucăţi de suflet bun, e nevoie de aer curat.

  2. Eu l-as întreba, pâna când doar credinta si speranta desarta, fara concretizarea perceptibila, vizibila, palpabila si obiectiva ! 🙂
    Un Weekend plin de Iubire si pace, concreta, obiectiva, palpabila, draga Laura !

  3. Depinde de *SURSA* prin care am obtinut credinta, speranta si DRAGOSTEA, iar daca aceasta este doar o mostenire si traditie omeneasca, transmisa de la generatiile anterioare, este necesara o schimbare a mintii, a paradigmei istoriei falsitatii stagnante, în care evolutia pe toate planurile si în toate dimensiunile existentei este o stagnare, sau si mai rau, un regres al ignorantei si indiferentei fata de Adevarul Absolut Atemporal, singura Cale, Adevar si Viata *LIBERA* tainica, „…ascunsa cu Hristos în Dumnezeu.”!

    1. Eu nu cred ca se mosteneste Credinta. Fie o ai, fie o primesti prin trecerile si intamplarile vietii care iti deschid ochii mintii si sufletului. Ceea ce se mosteneste sunt eventual riturile. De dobandit nu o poti dobandi decat de Sus.

  4. Se mosteneste de la Tatal, de catre toti cei ce se fac copii ai lui Dumnezeu prin „nastere din nou”, Din dumnezeu Tatal, prin marturisirea credintei personle în Fiul Sau (botezul în apa) pe care Însusi Fiul omului l-a facut în apa Iordanului, desi El era fara pacat, Mielul lui Dumnezeu…

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s