Adevarata valoare

Suntem calatori pe acelasi drum. Unde duce? Spre autodescoperirea noastra dincolo de statutul de simplu  ins, individ. Dar, desi pornim toti pe aceeasi carare, de multe ori avem tendinta sa ne abatem, mai ales cand apar tentatiile de orice fel sau greutati.  Atunci ne ratacim si poate nestiind ce se intampla cu adevarat cu noi, cautam un nume pentru ceea ce traim. Si o numim realism cotidian.  In clipa in care insul se lasa prins de fiecare cerinta a cotidianului exista riscul de a se nega pe sine. Valoarea lui ca unic incepe sa fie data  de felul  cum e catalogat de ceilalti si nu de actiunile sale izvorate din sine.  Asa se intampla cu multi care nu isi mai regasesc unicitatea si valoarea reala si se pierd in acele „evaluari” date de altii, dandu-le evaluarilor calitatea de adevar absolut, cand de fapt sunt o combinatie de  subiectivitate si relativitate.  In acest moment, al pierderii unicului din om, se instaureaza frustrarea sau poate o autosufiecienta superioara(data de laude meritate sau nu)  care aduc dupa sine reactii in urma carora sunt loviti cei din jur, fara ca cel care loveste sa constientizeze pe deplin urmarile faptelor sale asupra sa si a celor de langa ei.

Aceasta e clipa in care omul are parte de o intalnire miracol, cum spunea Andrei Plesu, ce ii poste schimba atat perceptia cat si traseul, repunandu-l inapoi pe drumul cel bun. Intalnirea miracol poate fi cu un cineva care sa aiba intelepciunea necesara si rabdarea pentru a te indrepta spre tine insati mod real.  E acel ceva, acel declansator a ceea ce salasuia in interior inca din prima zi. Atunci omul are  revelatia de a se descoperi cu adevarat. E clipa cand  vede ca are ceva unic in el si i se reveleaza cu adevarat propria valoare. Realizeaza ca ceea ce este , de fapt cine este , nu e determinat de cineva din afara, ci de actiunile lui, de credinta si felul  de a fi. Omul se scutura de ceea ce a adunat fals in el lasand adevarul suprem sa il ghideze, revedicandu-si  statutul de unic. Nu mai conteaza evaluarea celorlalti, ci doar felul in care ne priveste Dumnezeu si apoi cei dragi.

Nu lasati dragilor pe nimeni din afara voastra sa va dea impresia ca nu sunteti unici. Atunci cand cineva incearca inconstient sa va submineze increderea in voi, amintiti-va ca pentru Cineva sunteti cu adevarat valorosi.

Reclame

4 gânduri despre „Adevarata valoare

  1. Pentru a ajunge la autentica cunoastere de sine, exista o singura Cale, iar aceasta se raporteaza si trece prin Cuvântul lui Dumnezeu, *UNIC* Adevar Absolut spre Viata si fericirea vesnica.
    Un week end sublim, draga Laura !

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s