Palatul parasit si regasit

Fiecare om are un palat al lui. Nu e ca cel din povesti cu  turle inalte si arhitectura aparte.  E mai special ascuns pe un domeniu in care doar el poate intra. Se mai intampla sa mai deschida cate o fereastra pentru prietenii si sa se aseze la o poveste cu ei. Sau poate cu un gand ratacit care isi cauta rostul. Daca e ascultat poate deveni intemeietorul a ceva frumos.  In zilele de azi aceste momente sunt din ce in ce mai rare. De fapt si omul isi uita palatul si il lasa sa fie napadit de griji, trairi si imperative ale clipei, lasand loc unui  haos ce va atrage dupa sine  vid interior.

Atunci palatul devine tacut si cu aer  parasit. Oamenii uita sa mai simta frumosul. Sunt ajutati sa o faca cu fiecare moment in care are loc abdicarea de la fericirea perpetua pentru ceva proviziriu venit dintr-o asa zisa modernizare. Constructia noastra interiora, constiinta,  cea cu care venim plini de vigoare in aceasta viata, insa ne poate readuce inapoi spre palatul nostru interior  pe care uneori il parasim. acolo unde Binele e frate cu empatia si Iubirea e patroana fiecarei celule.  Caci omul asta ar trebui sa fie: „Un simbol al iubirii „

Reclame

9 gânduri despre „Palatul parasit si regasit

  1. Doar mi-am ascultat sufletul. Iti multumesc,Potecuta pentru ca imi esti mereu aproape si mai ales pentru ca esti un om simbol al Iubirii pentru tot ce e creat de Dumnezeu.😊. Te imbratisez, suflete!

 1. Ti-ai construit un „palat” splendid,din pietre pretioase inestimabile,pe o temelie solida,”Stânca” veacurilor viitoare,atemporale,decorat cu mobilier de lux,din aur si argint pur,în care fiecare piesa ce-i mobileaza încaperile este îngrijita,si pastrata curata,în care „patroana” grijulie,administreaza si guverneaza activitatea interioara cu întelepciune elevata.
  Fiecare trecere pe lânga aceasta splendida constructie arhitectonica,ma fascineaza,descoperind si redescoperind splendorile iubirii „patroanei” care -mi deschide geamul salutându-ma discret,fara frica,stiind ca nu sunt un infractor . Multumiri iubirii „patroana” ! 🙂
  Sa-ti fie palatul vesnic luminat si de Dumnezeu binecuvântat !

   1. Ma bucur întotdeauna de toate sufletele ce-si regasesc palatele „parasite” si le redecoreaza cu „iubire autentica absoluta neconditionata !

 2. Minunat text si esenta lui: omul asta ar trebui sa fie: „Un simbol al iubirii”!
  Multumesc mult pentru ca pot citi asfel de ganduri.
  O duminica superba sa ai!

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s