Scrisoarea pantofilor

Dragi prieteni,

Vă mai aduceţi aminte ziua în care am auzit o voce cunoscută care spunea că perechea de converse Chuck Taylor All Star Brea va fi expediată chiar în acea dimineaţă? Entuziasmaţi, v-am spus:

–  Gata!  Am plecat!. Vă salutăm, dragilor! Poate ne mai întâlnim prin oraş sau prin lumea asta mare.

Încă ne mai aducem aminte urarea voastră:

 –  Să vă fie bine şi să aveţi  parte de o viaţă frumoasă şi plină de aventuri!

Drumul a fost cam lung şi nerăbdarea pusese stăpânire pe noi. Ne-am imaginat de atâtea ori acea zi. Prima întâlnire era cea mai importantă. Ne-am mai verificat încă o dată aspectul. Era perfect. Pielea strălucea, şireturile se prezentau  impecabil, talpa era în cea mai bună formă.  Aşteptam cu nerăbdare să păşim pe cărările, drumurile pline de aventură pe care ea  ne va purta.

Deodată,  drumul a luat sfârşit. Am auzit  niște voci calde, pline de bucurie şi apoi se făcu lumină.

O mână delicată ne-a scos afară din cutie.

–   În sfârşit, aţi sosit! Cât sunteţi de frumoşi! Şi mai ales de înalţi! Dacă aţi şti voi cât v-am căutat!

large_img_719199.jpg

Am devenit foarte curioşi. Am început să căutăm alţi confraţi în jur, doar, doar ne vor lămuri. Oare toţi oamenii se bucură aşa? Dar nu am găsit nici un ajutor. Cel puţin nu imediat. Poate mai târziu, căci  nu mai aveam timp.

–   Hai, să vă scot la o plimbare. Vă fac inaugurarea, zise ea încântată.

–  Iupii!  Aşa ne place. Să fim activi. Să mergem pe drumuri noi, să ajutăm la construit amintiri.

 Am  plecat la plimbare până la Muzeul Satului. Acolo avea domnişoara întâlnire cu nişte prieteni.

Pasul ei era uşor temător. Avea foarte mare grijă să nu ne accidenteze cumva pe la bordurile, care uneori erau prea înalte pentru ea. Pantoful stâng era cel mai protejat.

Ne-am adus aminte că atunci când ne-a probat, înainte să plece, ea  a spus către prietena ei:

„-  Ai fost martor câte perechi de pantofi sport, converse ,sneekers, am încercat. Noroc că mi-ai zis de articolul acela despre Answear.

answear-patrat

Am accesat pagina lor şi ochii mei au reperat din prima secţiunea de încălţăminte sport. Am intrat rapid acolo.   Am căutat pantofi sport damă şi am dat peste minunăţia asta de converse. E fix ceea ce îmi trebuie. Au vârful rigidizat, rotund, din gumă ca şi talpa. Cel mai important e că au gamba mai înaltă şi îmi asigură piciorul să nu mai fugă şi să am mersul mai sigur.  Cu stângul trebuie să am mare grijă. Ştii că acolo îi stric cel mai des. Sper ca ei să fie mai rezistenţi”.

Auzind asta, pentru o clipă am avut impresia că ne cam sugrumă şireturile.  Trebuia să fim foarte atenţi să nu ne înlocuiască  rapid.

Ajunşi acolo, domnişoara s-a oprit pe o bancă la umbră să se mai răcorească. Atunci am mai răsuflat şi noi puţin. Spre surpriza noastră, prietenii ei purtau tot pantofi sport de la Answear.

–  Psst, psst! Salutare, prieteni!. Ce mai faceţi? Sunteţi noi în gaşcă:) Bine aţi venit!

Vocea venea dinspre o pereche de adidaşi  pentru damă, negri, joşi, eleganţi.

middle2_img_750479

–  Bine v-am găsit!

Eram bucuroşi că în sfârşit puteam lămuri misterul poveştii  pantofului stâng, care cedează primul. Din primii paşi făcuţi împreună cu ea ne-am dat seama că ceva e diferit, dar fiind noi în lumea asta a pantofilor sport,  am zis că poate nu înţelegem noi bine.

Am întrebat direct, ca să nu cumva să nu mai apucăm.

– Aaa, o să vedeţi singuri despre ce e vorba. V-aţi dat seama că e un pic mai aparte.  Dar nu vă faceţi griji. Vă cunosc de pe site-ul Answear şi ştiu cât de rezistenţi sunteţi. Apropos, la noapte să nu cumva să nu dormiţi! Plecăm la drum lung. Aţi nimerit într-o gaşcă plimbăreaţă rău.

–   Unde mergem?

–  Am auzit ceva de ..  Dunăre. E cam departe.

–  Nu e nicio problemă. Suntem noi. Avem energie destulă, am zis noi mândri.

Nu prea înţelegeam de unde avea ea atâta energie şi poftă de ducă. E o fiinţă care la prima vedere pare firavă, de porţelan. În spatele acestei aparenţe e o femeie care iubeşte viaţa, adoră plimbările şi să organizeze  excursii alături de oameni dragi.

A doua zi am fost din nou scoşi la plimbare. De data asta am observat că domnişoara noastră a pus în rucsăcel şi o pastă impregnantă waterstop.  Îşi făcuse temele, nu glumă. A învăţat de pe site-ul celor de la Answear cum să ne protejeze, pentru a fi în cea mai bună formă pentru mult timp.  E clar, avea în plan o excursie cu barca, pe Dunăre. Nici o zi fără o aventură, exact aşa cum ne place!

După un drum de câteva ore am ajuns şi la destinaţie. Ne-am plimbat ceva timp pe faleză, apoi a urmat relaxarea  cu barca. Era excelent să simţi răcoarea venind dinspre Dunăre. Noi eram tare încinşi de la căldură. Aşa că ne bucuram de fiecare briză. Ce bine ar fi fost dacă ne-ar fi auzit cineva când strigam că vrem la umbră! … Dar nu ne auzea nimeni si toţi erau fascinaţi de toată întinderea aia de apă.  Era frumos, nimic de zis şi  era să picăm şi noi în admiraţie, când deodată a trecut în viteză o şalupă şi brusc ne-am trezit cu un duş neprevăzut în program.

– Iupii,ce răcoare e acum! Dar ce bine e că suntem protejaţi! Cine ştie, ştie, ne-am zis în gând.

A fost o excursie pe cinste.  Am trecut într-o singură zi de la Dunăre la munte. Paşii ei mici, uneori nesiguri, ne-au purtat şi prin locuri pline de o linişte aparte. Ea le spune locuri pentru liniştit fărâmele de suflet ale omului.  Acolo, am aflat că pentru ea momentele astea sunt foarte importante. Sunt clipele în care uită de sine, de tot ce o înconjoară  şi îşi ascultă sufletul. Aşa e ea profundă, veselă, energică, plimbăreaţă, interesată de tot ce e nou, luptătoare.

 De când am venit la ea suntem pantofii sport preferaţi. Pe ceilalţi i-a pus într-un pantofar şi i-a cam uitat. Săracii de ei  au înfiinţat o asociaţie: „Asociația Pantofilor Sport Anonimi „şi fac terapie în grup.

Ea le spune tuturor că e cea mai bună investiţie pe care o putea face.  A ţinut minte sloganul spus de prietena ei: Answear is the answer.  A căutat mult timp  pantofi sport aşa ca noi, tocmai din pricina piciorului stâng, care era mai încăpăţânat şi călcă cum vrea el.

Dacă ne întrebaţi cum e să ai o asemenea proprietară, e super. Niciodată nu te poţi plictisi. Cam scoate untul din noi, mai ales la plimbările lungi, dar merită. În special  în zilele de toamnă când iese în parc cu o carte în rucsăcel şi după ce hoinăreşte prin frunze, ascultându-le foşnitul, se aşează pe o bancă mai retrasă şi citeşte cu o voce şoptită. Acum citeşte „Eleganţa ariciului”.

 Aaa…. Vă mai spunem  încă ceva.  A devenit o clientă fidelă, Answear. Am auzit că se gândeşte să  mai comande o pereche, aşa că ne vedem curând dragilor.

Încheiem aici misiva noastră. Suntem chemaţi la o nouă plimbare.

Acest articol a fost scris pentru Superblog 2016.

sursa foto: answear.ro

6 gânduri despre „Scrisoarea pantofilor

  1. ANSWER? Notat, plecat la cumpărături de pantofi sport. Dacă nu vor fi și ai mei asa vorbăreti, îi aduc în Asociatia pantofilor anonimi, căci nu-mi convine, vreau și eu sa povesteasca despre Transfagarasan, cascade și pesteri!

    Mult mi-a placut articolul! Pupici!

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s