Certitudine

Pendulam intre bine si rau.  Traim zilnic cu aceasta dualitate in noi, inca din prima zi a existentei noastre. Aceste doua dimensiuni sau poate mai bine spus caracteristici ne definesc si ne deosebesc. Ne insotesc si ne marcheaza existenta prin influenta pe care o au asupra noastra ca indivizi si asupra vietii noastre ca si umanitate. Aici cred eu ca intervine ratiune si constiinta.

Suntem prin definitie rationali. Avem discernamantul necesar de a face distinctie clara intre bine si rau. Intre alb si negru. A construi sau a distruge.

Si totusi sunt oamenii care, din dorinta de a domina, aleg voit anularea calitatii  lor umane, desi ei nu percep aceat lucru si cred ca fac un bine celorlalti. Istoria e plina de asemenea indivizi, care au distrus in numele unui bine inexistent.

Omenirea a rezistat. Cum? Prin credinta. Atunci cand oameni cautau sa distruga oameni, din diferite considerente absurde, atunci aparea Credinta. Prin Credinta ceea ce se cauta a se distruge, de fapt se intarea, se recladea mai puternic. Lumina invingea intunericul.

E o certitudine de care inca avem nevoie. Certitudinea ca cel mai puternic scut impotriva raului, ce doreste sa acapareze, e Credinta. Credinta in Dumnezeu, in bine, in frumos, in maine. Atunci suntem siguri ca ne-am pastrat umanitatea.

 

Reclame

2 gânduri despre „Certitudine

  1. ..cu certitudine asa e. Fara sa crezi, e totul degeaba, dar e bine sa incepem sa credem in noi insine in primul rand, și simt in asta o fisura in credinta mea, dar uite ca imi amintesti tu mereu..că fără credință in El nu vom face nimic..

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s