Vis cu aripi de ingeri

In ziua acea se gîndise mult la ce va fi. Nu putea spune ca era ceva nou. Au fost destule momente de genul asta in existenta sa. Adica interventii.

Si totusi acum simtea mult mai prezenta teama. Ar fi vrut sa nu fie asa. Si mai ales sa nu se dea de gol in fata celorlalti. Stia ca si ei sunt agitati . De data asta putea spune ca va avea parte de „un rasfat” dublu.  Probabil de aici si teama mai pregnanta. Acea teama de ce va fi . De necunoscutul de dupa acea zi.

Seara adormi greu , privindu-si oameni dragi citind si cu o rugaciune in gind. Si decisa sa inlature cumva toata nelinistea aia. Mai era timp si mai erau lucruri de facut. Si un semestru de terminat.  Caci era totusi  un copil. Si in copilarie altele sunt trairile si prioritatile.

Asa ca adormi cu gindul ca va fi bine si cu ruga in gind.

Si in somn s-a intimplat ceva . Generic i se spune vis dar a fost mai mult de atit. Stia asta cind s-a trezit. Visul era asa:

„Era in sala aia atit de cunoscuta  si auzea vocea  calda a doctorului care ii spunea ca acum trebuie sa adoarma. Eh, usor de spus , greu de facut. Caci doamna teama isi baga nasul si ciuciu adormit.

Atunci a simtit o caldura extrem de placuta si o lumina alb galbuie invaluia totul. Deodata 2 sau 3 siluete s-au apropiat de masa si i-au soptit: Nu te teme . Nu se va intimpla nimic. Noi suntem aici. Si veghem totul.  O sa fie bine.” Erau ingeri. …

Se trezi din vis zimbind si stind ca va fi bine. Le povesti si celor din familie si totul capata alt sens si alta incarcatura. Stiau ca Dumnezeu vegheaza.

A venit si ziua Z . In care totul a mers comform a ceea c e doctorul isi proupusese. Era o zi superba de vara. Ca toate zilele de vara din acei ani. O zi in care Dumnezeu zimbea oamenilor. Si mai ales lor. Era un nou pas spre mai bine.

 

Reclame

2 gânduri despre „Vis cu aripi de ingeri

  1. draga mea! Mi-ai amintit de un vis special pe care l-am avut în copilărie şi care mi-a aliungat o teamă teribilă. Nu l-am uitat şi îl văd acum ca pe un film recent văzut, ca şi cum ieri ar fi fost. Nu ştiu dacă îl pot povesti. Dar ştiu că Dumnezeu sau îngeraşul meu a fost acolo. Şi că atunci am scăpat de frica de ceva ce poate părea pueril dar la vârtsta aia mă speria mult.

    1. Fiecare dintre noi avem momente cu asemenea vise. Intr-adevar ramin bine intiparite in minte si suflet. Cu un scop, cred eu. Acela de a ni le aduce aminte cind ne e greu. Nu stiu nici eu cum de l-am spus aici. E drept ca nu am putut descrie trairea. Nu am talentul necesar. Dar ma deschid incet…

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s