Tablou de seara

Umbrele serii danseaza usor pe chipul orasulului. Scriu cu gratie povestea zilei ce in urma cu ceva timp vuia , trecand agitata pe stradutele cu arcade vechi. Acum tot acest vuiet e inlocuit de o liniste ce poarta in ea vise ce calatoresc dinspre acel omenesc obosit spre un inalt calm purtator de speranta implinirii.
Fiecare dintre noi se reintoarce spre el insusi si se intreaba daca a avut grija dre sufletul lui . Daca si-a folosit liberul arbitru , daca a luat decizii corecte.
Apoi uitandu-ne in jur , la cei dragi, facem ramasag cu noi insine ca vom fi mai buni. Ca vom prretui viata si va ne vom bucura de fiecare clipa .
Si sufletul e cuprins de o liniste profunda ce seamana cu o zi de toamna ce poarta in ea ceva dintr-o lene oarecum latenta ce te reintoarce la o zi de vara tarzie.
Punem arvuna noptii un gand bun, un zambet si o speranta. Caci stim ca maine vom fi mai buni. Deoarece am descoperit adevarata comoara: oamenii dragi. Cei care ne ajuta sa ne pazim sufletele.
Undeva se initiaza un gand de seara: „Pasiti cu grija.Si mangaiati cu vorbe nu biciuiti.Aveti in jur suflete ce se pot destrama usor.”
Pentru alte jocuri cu cele 12 cuvinte vizitati tabelul gazduit de Eddie

Reclame

9 gânduri despre „Tablou de seara

  1. „facem ramasag cu noi insine ca vom fi mai buni. Ca vom pretui viata si va ne vom bucura de fiecare clipa”. Da, facem, și cred că am putea să ne ținem de cuvânt, dacă am fi singuri în univers. Aș vrea să mă bucur de fiecare clipă, dar privesc niște ochi și-n lacrima lor se sfarmă orice bucurie.

  2. ..sigur ca vor ramane in suflet şi sigur ca vrem sa fim mai buni, chiar de nu ne iese mereu. Dar perseveram şi multumirea totala e ca cei dragi ne raman alaturi chiar de nu punctam doar binele.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s