Rutina

  • Probabil ca va veti mira de faptul ca am ales sa scriu despre rutina. Ideea de a scrie despre un fapt atat de prezent in viata noastra a aparut ca urmare a unei provocari lansate de prietena mea Mona. Provocarea consta in a gasi partea pozitiva a rutinei. Pana in ziua cu pricina nu mi-am pus niciodata problema ca rutina ar fi si pozitiva. Ca majoritatea celor din jur si eu ziceam: ”uf, rutina asta!” Ce poate fi pozitiv in faptul ca zi de zi faci aceleasi lucruri sau ai acelasi program? Si totusi am acceptat provocarea. Mi-am convocat neuronii si toate resursele interioare la munca si am inceput sa cercetez mai atenta o zi din viata mea. Trebuie sa va spun ca o zi din existenta subsemnatei e foarte comuna, ba chiar banala. Asa ca nu prea credeam ca as putea gasi ceva pozitiv.
  • Si totusi surpriza! Am gasit un lucru pozitiv. Pare putin, stiu, dar aveti rabdare sunt doar la inceput: cand ai o viata in care iarna nu prea ai ce face, rutina are partea ei buna. Mie imi da posibilitatea sa citesc carti pe saturate (a devenit si asta o rutina, dar pozitiva pentru „gimnastica neuronala”) si sa acord o mai mare atentie celor care imi sunt dragi, dar mai ales pot sa ma analizez mai bine. Da, fac aceleasi lucruri zi de zi, dar le fac cu drag. Ma bucur de fiecare zi, desi pana recent eram plictisita. Dar apoi mi-am dat seama ca viata are farmecul ei chiar si asa cu o rutina care incet, incet, devine parte din noi. Cred ca de fapt asta si voia Mona cand m-a provocat sa fac aceasta introspectie.
  • Multi dintre noi consideram ca suntem prinsi in rutina. Faptul ca mergeti la munca devine o rutina. Dar pentru cei care nu o pot face, simplu gand ca ar putea vreodata merge la munca le lumineaza ziua. De multe ori, atunci cand avem de facut un lucru zi de zi, pe perioada indelungata, avem tendinta sa bombanim. Şi folosirea netului  e o rutina, dar o rutina pozitiva De ce pozitiva?  Simplu. Deoarece comunicam cu oameni, dar avem posibilitatea ca in fiecare zi sa le mai descoperim o parte din suflet si sa ii cunoastem ceva mai bine pe cei cu care comunicam.
  • Va propun un exerciţiu care, in mod indirect, mi-a fost sugerat si mie: imaginati-va cum ar fi sa nu puteti face lucrurile pe care le considerati rutină. Sa nu puteti citi, scrie, comunica. Groaznic,nu? Poate ca rutina pentru multi inseamna plictiseala, robotizare. Si  poate la un anumit nivel asa e. Dar stiti ce?Depinde de noi sa alegem partea pozitiva a rutinei de zi cu zi. Traim, suntem sanatosi, ii avem alaturi pe cei dragi. A exista e tot ce conteaza, de fapt.  Putem sa alegem sa traim frumos chiar si rutina. Ce ziceti? Va astept opiniile.
Reclame

Un gând despre „Rutina

  1. …mie nu-mi plac schimbările, chiar dacă ştiu că aduce progresul. Rutina mea e dulce şi mă trezesc gândind ce privilegiu am că pot face multe lucruri pe care alţii nu o pot face şi …mi-e destul. De ce să sufăr gândindu-mă la …cai verzi pe pereţi?

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s