Grădina

Paşii ne sunt purtaţi pe cărări vechi sau noi. Mergem temători, timizi la început. Apoi, din ce în ce mai încrezători.  Întâlnim în drumul nostru şi dulce, şi amar,  gingăşia trandafirului şi duritatea aparentă a cactusului.

Inima ne este plină de sentimente şi mintea de întrebări care îşi caută răspunsuri. Simţim cum, cu fiecare pas făcut pe poteca vieţii, creştem. Întocmai ca o floare.

Grădinarul nu este vizibil, dar e foarte prezent.  Ne aşează paşii întocmai ca rădăcina unei flori în pământ. Cu grijă. Apoi ne dă un strop din iubirea sa, să creştem şi să ne dezvoltăm armonios. Sunt clipe, însă, când floarea este, oarecum, sufocată. De spinii grijilor. Dar continuă să lupte pentru că  se ştie iubită. Şi îngrijită.

Grădinarul, cu mâna lui fermă şi privire blândă, smulge acei spini şi mângâie floarea cu căldura razelor de soare.

Iar bobocul creşte frumos şi devine cea mai frumoasă floare din Grădină, cu mireasma cea mai plăcută, deoarece emană la rându-i iubire din iubirea Grădinarului.

Lumea e o grădină. Iar floarea ceea mai frumoasă este Omul. În el a pus Grădinarul tot ce era mai bun. Să avem grijă  fiecare de suflet, ca să  rămânem cea mai frumoasă floare din Grădină.

 

Reclame

2 gânduri despre „Grădina

  1. Faptul că scrii zilnic în această perioadă, mă umple de bucurie. Asta e menirea ta. Măcar unul dintre noi îşi poate aminti de ce a fost creat de Mântuitorul nostru, cu ajutorul vorbelor tale. Tu esti o floare frumoasă, Laura.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s