Psiluneala- De ce scriu

Am adunat în mine picuri căzuţi din norii de pe cerul vieţii.  Picuri ce au udat adâncul sufletului meu. Apoi raze de soare s-au ivit şi au înflorit ele, cuvintele, ce, încet, încet, semănau cu florile de cireş care se aşterneau ca un covor pur în calea celor ce treceau prin preajma lor.

Le-am primit, îngrijit iar mai apoi le-am dat un loc în care sa se desfăşoare frumos. Uneori au fost mai dure, alteori mai blânde.

Cuvintele mă ajută să mă exprim şi să mă descopăr. Prin scris am scuturat norii, am prins amintiri fugare, am râs, am plâns.

Cred că nu scriu eu, ci sufletul meu. Prima mea scriere era zbor spre El. M-au invadat cuvintele. Şi, parcă, se scriau singure.

Apoi m-au însoţit pe drumul vieţii, când sufletul plângea a despărţire.  Durerea mi-am pus-o în ele şi  le-am ascuns în pagini  închise.

Bucuria sau gânduri mai profunde tot în scris le-am exprimat. Le-am dezvoltat. Iubesc comunicarea directă, dar în mod egal şi scrisul.

Scriu de plăcere. Scriu cu sufletul. Simplu, fără cuvinte complicate. Nu emit pretenţii literare.

Scriu pentru că am fost încurajată a o face, atunci când eram precum o fântână, aparent, secată.

Cuvintele au revenit în locul lor şi, acum, ţâşnesc pentru a se aşeza, sper, în geamul sufletelor voastre.

Ar mai fi, poate, multe de scris, de spus.  Voi scrie atâta timp cât voi putea dărui şi cât timp nu îmi voi pierde plăcerea  de a o face. Câtă vreme sufletul meu pune o fărîmă din el în pagini virtuale sau nu,  dar mai ales atâta timp cât voi avea alături oameni frumoşi ca voi şi care ştiu să citească dincolo de cuvinte. Şi mai scriu pentru Cineva, dar asta ştiţi si ati simtit.

Pentru alte articole mai reuşite, vă invit să faceţi o vizită în clubul Psi.

Reclame

16 gânduri despre „Psiluneala- De ce scriu

  1. Si eu m-am gandit ca sufletul scrie si nu eu… pentru ca recitind ma mir si eu de ce am asezat pe hartie! Prin scris scoatem si idei pe care mintea asta parsiva le tine ferecate!

  2. Scrie, fărâmă de suflet, scrie! Scrie pentru noi, pentru tine, pentru Dumnezeu. Spune-i sufletului tău că e tare pur şi frumos şi că scrie la fel. Fiecare vorbă de-a ta, din text, a curs prin mine şi a trecut prin filtrul meu, şi simt cum asta aş fi scris, dacă aş fi scris psi luneala. Mulţumesc ţie!

    1. Multumesc, margaritar . Sufletul meu s-a emotionat, si iti spune ca asemenea e si sufletul tau. Voi scrie cat timp va vrea Dumnezeu sa o fac.Multumesc, Lui si iti multumesc si tie!

  3. Cuvintele simple încărcate cu fărâme de suflet ating mai mult decât vorbele pompoase şi pline de pretenţii, dar seci… E părerea mea… 🙂

  4. Scrie, Laura, scrie… Scrisul tau este terapie pentru suflete, este regasire si speranta…
    Mi-ai redesteptat o amintire veche, din liceu… Ma despartisem de un prieten pe care credeam ca il iubesc (sau poate chiar il iubeam, cu naivitatea acelei varste). Stii cate cuvinte am asternut in caietul meu secret? Pagina dupa pagina, lacrimile mele se asterneau cuminti in cuvinte… Asa rau imi pare ca nu am pastrat acele caiete…

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s