Duzina de cuvinte: renaştere

Deşi, câteodată, avem impresia că zilele trec peste noi  ca nişte buldozere care îşi lasă adânc înfipte urmele de cauciuc în acele mici buzunare ale inimi de un sângeriu profund, totuşi, mai regăsim în noi puterea de a le netezi cu zâmbete de un farmec inconfundabil, ce ne sunt dăruite de cei dragi. Zâmbete pe care le împletim în ghirlande şi le îngrijim ca pe nişte comori. Şi aşa reapare în noi puterea de a ne bucura de mirificul spectacol oferit de natură şi de tot ce e frumos. Ne revenim din acea încremenire cauzată de cotidian şi începem să ne lăsăm fermecaţi şi încântaţi de albul ca o picătură de lapte  al unui ghiocel sau de trilul unei mierle, care, împreună cu ale ei surate, ne fac să ne eliberăm din ţesătura gândirilor, ce, uneori, seamăna cu împletitura de ochiuri ale ţesăturilor vechi. Să ne bucurăm de fiecare lucru frumos (chiar şi  de un nor dantelat), să căutăm acel ceva, care să ne  facă să zâmbim şi să ne ajute să mergem mai departe.

Acest text participă la provocarea de weekend lansată de clubul cuvintelor.  Pentru mai multe texte intraţi în tabelul găzduit de psi.

Reclame

5 gânduri despre „Duzina de cuvinte: renaştere

  1. Cu astfel de cuvinte în inimă şi minte nu ai cum să nu te bucuri de viaţă şi de primăvara ce renaşte afară şi în suflet! Lăurici, să ai o primăvară plină de bucurii!

  2. Să ne lăsăm încântați… cred că de aici pleacă totul pentru că dacă am vedea frumosul ne-am bucura mai des de viață și de lucrurile mărunte pe care ni le oferă.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s